مقاله درباره پرورش قارچ

دسته بندی کشاورزی و زراعت
فرمت فایل doc
حجم فایل 158 کیلو بایت
تعداد صفحات 27
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

*مقاله درباره پرورش قارچ*

تاریخچه پرورش قارچ خوراكی:

از نظر تاریخچه پرورش قارچ در هاله ای از ابهام به سر برده. آزتكها از قارچها به عنوان مواد توهم زا در فالگیری استفاده میكردند وقارچ را گوشت خدا می نامید ند. ولی بدون شك معلوم شده است كه قارچ شی-ای تا كه در ژاپن وقارچ برنج در چین تقریبآ از دو هزار سال قبل با ساده ترین روش والهام از طبیعت بر روی چوب درختان كشت میشده است و تكنولوژی روش كاشت این قارچها جزو هنرهای خیلی قدیمی و محرمانه این سرزمینها بوده است. فقط تاریخ مشخص در پرورش قارچ دكمه ای بدست آمده است كه طبق آن كاشت این قارچ در حدود 700 سال قبل از میلاد در حومه پاریس بوسیله یك باغبان ناشناس فرانسوی صورت گرفت.كشت قارچ در گلخانه ها برای اولین بار در حدود سال 1754 در سوئد ابداع شد و سپس به انگلستان و سایر نقاط اروپا گسترش یافت. در سال 1910 در ایالات متحده آمریكا سالنهای استاندارد پرورش قارچ ساخته شد.توسعه تجربه تكنولوژی از یك سو و یاری جستن از دانشمندان از سوی دیگر زمینه بوجود آمدن ایزوله های خالص در نهایت تهیه بذرخالص- امكان تولید صنعتی قارچ را در سطح وسیع فراهم آورد. و در انستیتو پاستور فرانسه روشهای علمی كشت و جوانه زدن اسپور و تولید آسان در شرایط تبدیل ابداع نمودند و تا سال 1905 به صورت یك راز در اختیار انستیتو پاستور باقی ماند.سیند ن: در سال 1932 تهیه بذر قارچ روی غلات را ابداع كرد و سبب تحویل انقلاب صنعتی در تهیه كمپوست مصنوعی برای صنعت پرورش قارچهای خوراكی را بوجود آورد.در طی بیست سال گذشته به دلیل ماشینی شدن تكنولوژی پرورش قارچ و انجام تحقیقات بنیادی بسیاری از مسائل و مشكلات تئلید صنعتی حل شده و مسائل علمی مختلف مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است تا حداكثر تولید محصول در واحد سطح به دست آید.نكته جالب: پرورش قارچ تروفل بر روی نهالهای جان درخت بلوط صورت میگیرد. كه این بستر كاشت درخت بلوط را قبل از كاشت با قارچ تروفل آلوده كرده و سپس به مدت 2تا 3سال در گلخانه به طور موقت كشت میشوند.

پروتیین:

میزان پروتیین قارچهای خوراكی از حداقل 8/1 تا 9/5 درصد وزن تر قارچ گزارش شده است. بهترین عوامل موثر در میزان پروتیین قارچ عبارتند از:گونه فسوار قارچ- شرایط زراعی اندام مورد آزمایش مرحله رشدی قارچ میزان آب موجود در بافت چرخه بار دهی و فاصله زمانی بین زمان برداشت و زمان اندازه گیری پروتیین در مقایسه با سایر غذا ها، پروتیین قارچ تازه در حدود 2 برابر پروتیین اغلب سبزیجات( به استثنا نخود سبز و كلم) و حبوبات(نخود لوبیا عدس) است.اما قارچ خوراكی از لحاظ پروتیین نسبت به منابع پروتیینی استاندارد مانند گوشت(14-20 درصد) ماهی (20-15 درصد) تخم مرغ(13درصد) پنیر(25درصد) در درجه دوم اهمیت قرار دارند.

قابلیت هضم پروتیین قارچ خوراكی عامل بسیار مهم در تعیین ارزش غذایی آن میباشد. در حدود 71% تا 90% پروتیین قارچ قابل هضم است كه این مقدار تا حدودی كمتر از میزان هضم پروتیین گوشت (99%) است.

اهمیت قارچ در رژیم غذایی:

پس از جنگ جهنی دوم میزان كل تولید قارچ خوراكی در سطح جهان افزایش یافته است. در سال 1986 میزان كل تولید جهانی 000/182/2 تن گزارش شده است. كشورهای اصلی تولید كننده در جهان عبارتند از چین- فرانسه- هلند- ایتالیا- ژاپن- انگلستان- آمریكا. كشور آلمان با مصرف سرانه 5/2 كیلوگرم در سال بالاترین مصرف سرانه جهان را دارا میباشد.

قارچهای خوراكی صدفی:كشت و پرورش قارچهای خوراكی صدفی بسیار ارزان و كم هزینه است.انتخاب و پرورش این قارچ در صنایع تولید غذایی برای كشاورزان با درآمدهای محدود میتواند منبع درآمدی مناسب باشد.گونه های پلوروتوس از جمله قارچهای خوراكی میباشند كه در مناطق گرمسیری از رشد مطلوبی برخوردارند و و دارای قدرت تولید بالا و كیفیت مناسب در شرایط حرارتی بالا میباشند. بسیاری از گونه های پلوروتوس بر روی چوبهای پوسیده یا در حال پوسیدن و نیز در سطح تمام چوبهای سخت و بقایای چوبی از خاك اره و ضایعات كاغذ ساقه های سبز موز- برگ نخل و بسیاری از مواد لیگنو سلولزی دیگر رشد میكنند. كشت پلوروتوس در كشورهای جنوب شرقی آسیا- اروپا-آمریكا بسیار رایج است و در طول فصول رشد میتوان از آنها برداشت كرد. از نظر تغذیه و رفع گرسنگی و نیز احیای اقتصاد كشاورزی در كشورهای در حال توسعه پرورش گونه های پلوروتوس نسبت به سایر قارچهای خوراكی از اهمیت و امتیاز بالایی برخوردار است . قارچهای صدفی حاوی پروتئینهای اصلی و ضروری بوده كه بر اساس وزن خشك قارچ مقدار آن برابر۱۵-۳۵ درصد از منابع علمی گزارش شده است این قارچها دارای اسید آمینه آزاد نیز میباشند.این قارچها سرشار از ویتامینهای مفید از جمله ویتامین سی – بی – فیاسین میباشند. تفاوتهای موجود در گونه های قارچ صدفی از نظر میزان مواد غذایی به چند عامل بستگی دارد:

مقدار پروتئین قارچ تحت تاثیر نوعی ماده مصرفی در بستر تفاوت میزان تركیب مواد غذایی و عملكرد قارچهای گونه پلوروتوس بسیار محرز است.قارچهای صدفی به رنگهای سفید آب- خاكستری قهوه ای- رنگارنگ- طلایی و صورتی دیده میشود.از نظر تولید محصول قارچهای صدفی محصولات با ارزشی میباشند كه به دنبال تكامل حوضه قارچ از كمپوست مصرف شده آن به عنوان غذا برای نشخوار كنند گان پرورش حلپور استفاده میشود.توده كاه كه به عنوان یك منبع غذایی برای پرورش قارچ صدفی استفتده میشود بعد از برداشت محصول كمپوست مصرف شده آن تركیب مناسبی برای تهیه كود برگ- كوابیلوژن و خاكهای جدید میباشد. قارچهای صدفی با تولید مواد ضد نماتد به سالم سازی محیط كمك میكند.

پرورش قارچ صدفی:

قارچ صدفی را میتوان در فضای سر بسته كشت داد. این فضا میتواند یك اتاق گاراژ و حتی آلونك ساده ای باشد كه كاربرد زیادی برای سایر امور ندارد وجود قفسه هایی در اتاق جهت پر آویزان نمودن یا قرار دادن توده های كشت بر روی آن لازم است تا توده ها با كف اتاق تماس پیدا نكنند.سالن كشت و پرورش: گونه های پلوروكوس را اغلب در

پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.